De beste messen voor jouw BBQ

Foto’s: Barbeque Marq | www.barbecuemarq.com

De beste messen voor jouw BBQ

Ben je een echte BBQ specialist en hou je van prime rib, ham of rosbief, dan zijn de messen van Paudin essentiële snijmachines voor het maken van uniforme stukken vlees. 
Neem bijvoorbeeld het Paudin fileermes. Dit mes is ontworpen om zeer nauwkeurig te snijden met minimale kracht. Door zijn lengte is hij zelfs perfect om bijvoorbeeld een grote watermeloen te halveren.
Ook een Chinese bijl is een echt stoer allround mes dat geschikt is voor nagenoeg iedere snijklus, eentje die je vaker zult gebruiken dan je in eerste instantie denkt. Een onmisbaar item voor de stoere BBQ’ers onder ons!
Ten slotte willen we de professionele vleesmes en vork set voor je uitlichten. Dit is een ideale en sierlijke combinatie voor bij de BBQ.

Paudin koksmes en santokumes

Messen voor de BBQ én in de keuken

Naast de selectie BBQ messen op deze pagina willen wij ook een licht werpen op onze koksmessen en Santokumessen.

Koksmessen zijn de belangrijkste messen in het arsenaal van een echte sterrenchef. Het is nagenoeg het enige mes dat je overal voor kunt gebruiken: van de keuken tot buiten bij de barbecue en of het nu vlees, vis, groente of fruit is, werkelijk alles kun je ermee snijden!

Een Santokumes is anders dan een standaard koksmes. Het lemmet is extra breed over de gehele lengte en loopt aan het einde toe in een punt, waardoor het zo gemakkelijk afrolt. Een Santokumes is bovendien vaak lichter van gewicht en scherper dan een koksmes. Het leent zich dan ook voor verschillende snijklusjes in de keuken en bij de barbecue, zoals het snijden van vlees, vis, gevogelte en groenten.